Bag Worksome ligger flere sofistikerede algoritmer, som vi hele tiden optimerer på for både at matche de rigtige profiler med de rigtige job og for at levere de mest relevante resultater i vores søgefunktion.

Al den data der er tilknyttet din profil, bliver tygget igennem af algoritmerne og bruges som grundlag for din placering i søgeresultater og jobmatch. Derfor har det stor betydning, hvad du lægger på din profil, og hvordan du agerer i platformen.

Dette dokument hjælper dig med at tweake din profil, så du ligger så højt som muligt på de kompetencer, du tilbyder som freelancer eller konsulent.

1. Dine kompetencer er den største faktor

Du kan tilføje vilkårligt mange kompetencer på din profil, og vores algoritme analyserer automatisk dit match på hver enkelt kompetence.
Her kan du se, hvordan dit valg af kompetencer påvirker dit match: 

 • Antal. Det optimale antal kompetencer på din profil er ml. 10 og 16. For få kompetencer giver færre match og for mange kompetencer udvander dit match på den enkelte kompetence.

 • Rækkefølge. Rækkefølgen på dine kompetencer bruger vi til at tolke din relevans på kompetencerne. Start derfor med de kompetencer, du er mest relevant for. 

 • Fokus. Hvis dine kompetencer ligger fokuseret indenfor et bestemt felt, påvirker det din placering positivt. Hvis dine kompetencer ligger spredt i flere fagkategorier, påvirker det din placering negativt.
  Eksempel på en samling fokuserede kompetencer:
  Grafisk design, Digital design, Konceptudvikling, Visuel identitet, Art direction
  Eksempel på en samling spredte kompetencer:
  Teknisk projektledelse, Foto & Video, Sociale Medier, SQL Server

 • Jobtitel. Inkluder en eller flere primære kompetencer i din jobtitel. Vi anbefaler en overbevisende og beskrivende jobtitel.
  Eksempler på gode jobtitler er:
  Journalist med erfaring i PR og tekstforfatning
  Angular-haj med 10 års erfaring i webudvikling
  CFO med speciale i årsregnskab klar til interim projekt
  En jobtitel der udelukkende indeholder kompetencer kan du risikere, at vi redigerer eller skjuler.
  Dvs. du skal ikke lave en jobtitel som denne :)
  Photoshop ☆ Design ☆ Foto ☆ Illustrator ☆ UX

 • Nicher og faglighed. Husk også at tilføje dine niche-kompetencer. Det kan fx være de værktøjer, teknologier eller metoder, du er vant til at bruge eller har erfaring med.
  Nogle kompetencer er så brede, at de har lille betydning i vores matching. Eksempler er Rådgivning, Kommunikation, Koordinering. Du bør enten udelade de meget brede kompentencer eller gøre dem mere specifikke, fx Teknisk Rådgivning i stedet for Rådgivning.
  Kompetencerne skal derudover have en faglighed for at være relevante. Derfor skal du ikke indsætte ord som Pålidelig eller Lærenem i dine kompetencer. Denne type kompetencer kan du vælge at inkludere i din profilbeskrivelse. 

 • Joberfaringer. Når du tilføjer joberfaringer til din profil, kan du tilføje de kompetencer, som du har anvendt i det pågældende job eller projekt. Hvis du på denne måde har angivet erfaring med en kompetence, hjælper det dig positivt i vores algoritmer. 

2. Gør din profil indholdsrig og vind både placeringer og kunder

Jo mere indhold du har lagt på din profil, jo mere interessant fremstår du for de virksomheder, der kan blive dine potentielle kunder. Derfor belønner vi også profiler, der er udførligt indtastet, med en højere placering i vores match. 

Sådan kan du optimere din profil med mere indhold: 

 • Skriv en god beskrivelse, der er lang nok til at få indblik i din baggrund, jobfunktion, erfaring og person.

 • Tilføj mindst 10 kompetencer.

 • Tilføj alternative jobtitler.

 • Tilføj et profilbillede.

 • Tilføj din uddannelsesbaggrund.

 • Tilføj relevante joberfaringer og projekter.

 • Tilføj link til din LinkedIn-profil.

 • Tilføj links til relevante eksterne sider. Fx din egen hjemmeside, dit portfolio, referencer og lign.

 • Upload en PDF med dit CV. Også selvom du har link til din LinkedIn-profil. 

 • Angiv hvilke typer job, du har interesse i - små eller store projekter, deltids- eller fuldtidstilknytning

 • Vælg hvornår du er klar til at tage et job - med det samme, en uge fremme, en måned fremme eller fra en bestemt dato. 

 • Sæt dit erfaringsniveau i antal år. Husk kun at inkludere professionel erfaring. 

 • Angiv dine sprogkompetencer - også hvis du blot kan dansk og engelsk. 

 • Indtast din adresse og dit CVR-nummer. 

3. Få et job og en god rating

Har du haft et job i Worksome, bliver din profil rykket op i listerne. Har du fået en god rating, løftes du endnu mere. Derfor er dit første job og din første rating i Worksome meget værdifuld for dig. Og det første job kan gøre det meget nemmere for dig at få dine næste job. 

 • Undlad at køre et job udenom fakturering i Worksome. Det er imod vores vilkår for at være på platformen, og det forhindrer dig også i at få tilskrevet denne joberfaring til din profil og i at modtage en rating.

 • Brug vores bonusprogram til at henvise en eksisterende kunde, og lad dem hyre dig via Worksome. Det giver dig et job på din profil i Worksome og du slipper udenom at afgive provision, da du modtager samme beløb i bonus for henvisningen.

 • Gør en ekstra indsats i dialoger og bud for at vinde dit første job. Sørg for at give relevant info til virksomheder og byd kun på relevante job. 

 • Giv virksomheden en god oplevelse, så du sikrer dig en god rating.

 • Hvis virksomheden glemmer at give dig en rating på et job, du har haft, bør du opfordre dem til at komme tilbage til jeres jobdialog og om ikke andet klikke på de stjerner, de synes du har fortjent. 

4. Vær relevant og omhyggelig i dine dialoger og bud

Vores algoritme bliver løbende udbygget og i fremtidige opdateringer arbejder vi for, at den også vil inkludere data om din adfærd.
Derfor kan du også optimere din profil i søgning og jobmatch med følgende adfærd:

 • Først og fremmest bør du fremstå så relevant som muligt for virksomheden. 

 • Undgå at få mange afslag eller at starte mange dialoger, der ikke fører til et job. Dette gør du ved at begrænse dine antal af bud, og kun fokusere på de job, hvor du forventer at være mest relevant og derfor har bedst chance for at få et job.

 • Undgå at være kortfattet i dine første beskeder til en virksomhed. Du bør fx introducere dig selv på en god måde - også selv om du blot har et indledende spørgsmål. Husk, at virksomheden ikke altid kigger på din profil i detaljer, og at du derfor med fordel kan inkludere dine kompetencer, din baggrund og relevant joberfaring i din første henvendelse. 

_____________________________________


Du har nu fået 4 områder, som du kan arbejde med for at komme til tops i søgeresultater og job match i Worksome. Vi håber, at det vil hjælpe dig med at få endnu større glæde af Worksome!
Hvis du oplever, at din placering ikke ændrer sig efter at du har lavet en opdatering, skal du være opmærksom på, at der kan gå lidt tid, før din opdaterede profil finder vej til algoritmen :)

Hvis du har spørgsmål eller feedback er du som altid mere end velkommen til at kontakte os. Klik på chat-knappen nede i højre hjørne eller se vores kontaktdata her.

Did this answer your question?